http://www.sunech.com/

Et par anderledes datacentre


Skrevet af Sune Christesen onsdag d. 3 Juni 2009 kl. 22:37
Kategorier:
Nye datacentre
IBM
HP

De seneste par dage har der vret et par annonceringer om nogle lidt specielle datacenterprojekter, som er baseret p specielle kle- eller strmlsninger.

Hvet gulv p 3,6 meter
I december skrev jeg om The Planet’s seneste datacenterudvidelse, hvor man kunne bemrke at de havde valgt et hvet gulv der var en del hjere end man typisk ville se. Det HP-ejede firma EDS har dog nu annonceret et endnu vildere hvet gulv, i og med at de i et nyt britisk datacenter indretter en hel etage til luftdistribution og sledes har indrettet serverrummet p etagen ovenover - dermed fr de et “hvet gulv” p omkring 3,6 meter.

Kleetagen skal bruges til at bringe kold luft ind udefra, luftbaseret frikling, s man kan halvere mngden af strm brugt til kling. Der kan lses mere om projektet hos Network World.

Strm via mikroturbiner
IBM og Syracuse University er ved at lave et datacenter som er uafhngig af elnettet, men som i stedet vil vre baseret primrt p mikroturbiner krende p naturgas som generer strm til datacentret. On site strmgenerering via mikroturbiner, som sledes bde kan fungere som primr strmkilde og ndstrm hvis man har flere enheder, er ikke noget nyt men ikke noget der er srligt udbredt. Det interessante ved on site strmgeneration er desuden ogs at man slipper for tilslutningsafgift til elselskaberne.

Hele historien kan lses hos SearchDataCenter.

Relaterede indlg

  • Ingen relaterede indlg.
Flg svar til dette indlg via mit RSS feed. Du kan efterlade et svar eller lave trackback fra din egen side.

Bloggen er lukket - kommentarsystem derfor deaktiveret