http://www.sunech.com/

Temperaturanbefalinger hævet


Skrevet af Sune Christesen torsdag d. 29 Januar 2009 kl. 21:25
Kategorier:
Køling
Servere

ASHRAE (The American Society for Heating, Refrigerating and Air-conditioning Engineers) hævede for nylig deres anbefalinger for driftstemperatur i datacentre, fra tidligere at være 20-25 grader til nu at være 18-27 grader. En meget lille udvidelse, der efterfølgende har ført til en del skriverier.

Bl.a. har Christian Belady fra Microsoft påpeget at deres anbefalinger er for snævre i forhold til hvad serverproducenterne anbefaler, da de fleste her anbefaler 10-35 grader.
Spørgsmålet omkring hvorfor man skulle anbefale nogle max grænser der er så meget lavere end producenternes garantier er forståeligt nok, særligt taget i betragtning af f.eks. HP der i deres POD anbefaler at man kører med 32 grader i den kolde gang.

Omvendt skal man dog også huske på at selvom de store producenters garanti dækker ved temperaturer op til 35 grader, så vil et serverrum ofte også indeholde ældre udstyr eller udstyr der måske ikke er produceret til at kunne holde til samme varme hvor man måske risikerer overophedning af udstyret. Der ud over vil man i takt med at man hæver temperaturen også være mere sårbar ved et kølenedbrud da temperaturen i så fald hurtigere vil kunne stige til et fatalt niveau, hvilket dermed giver mindre (eller stort set ingen) tid til at udbedre problemet.

Arbejdsmiljøet
Ud over problemerne med overophedet udstyr skal man også tænke på at arbejdsmiljøet forringes, i og med at der bliver meget varmere i den varme gang i takt med at temperaturen hæves og der pakkes mere og mere strømslugende udstyr i skabene. Data center facilities pro har skrevet om den problemstilling, hvor man er inde på at man kunne forestille sig at producenterne ville begynde at gøre det muligt at servicere serverne forfra (f.eks. sætte skærm, usb etc. til foran) for at man kan undgå at skulle arbejde i den varme gang for meget. Det er en feature flere servermodeller allerede har, men selvom producenterne begyndte på det ville der fortsat gå en del år før alt udstyr ville blive skiftet ud.

En anden løsning, til dem der kører med hævet gulv, er at man har en løs gulvrist som man tager med sig rundt og skifter ud med en alm. gulvplade i den varme gang hvor man skal arbejde, således at der bliver midlertidigt kølet lige der hvor man står. Hvem gider det bøvl? Det er selvfølgelig bedre end at være ved at dø i 50 grader, men omvendt så håber man jo typisk på at tingene kan klares hurtigt og man gider derfor ikke til at bøvle med den slags.

Umiddelbart leder det tankerne hen på rackskabe med skorstenslayout, som jo vil dække denne problemstilling i og med at den varme luft blæses direkte op under loftet hos de andre skabe i stedet for lige ud på gangen. En model vi helt sikkert kommer til at se mere til i fremtiden.

Artiklen med Belady’s kommentar på anbefalingerne kan ses her, og indeholder bl.a. en graf der sammenligner de forskellige anbefalinger, mens der kan læses omkring den højere temperatur i de varme gange her.

Relaterede indlæg

  • Ingen relaterede indlæg.
Følg svar til dette indlæg via mit RSS feed. Du kan efterlade et svar eller lave trackback fra din egen side.

Bloggen er lukket - kommentarsystem derfor deaktiveret