http://www.sunech.com/

Rackservere bliver dybere


Skrevet af Sune Christesen søndag d. 23 september 2007 kl. 20:46
Kategorier:
Datacentre
Dell
Servere

Data Center Knowledge skrev for et par dage siden et interessant indlæg omkring problematikken med 1U servere, der bliver dybere og dybere.

Det er en problematik jeg kan nikke genkendende til fra vores server hosting, hvor vi modtager servere af mange forskellige mærker og modeller. Dybdeforskellen på de forskellige modeller er helt utrolig, og specielt i et blandet miljø som vores er det svært at få kablerne trukket hensigtsmæssigt med den store forskel der er på servernes dybde og deres skinner. Det kan være et rent helvede

Stor forskel
Har man f.eks. et Chieftec kabinet på 53 cm som er så uheldigt at blive buret inde af to Dell servere på 76 cm, så vil det logisk nok give store problemer at komme til Chieftec serveren bagfra (af samme grund skal man naturligvis være godt dum for at placere serveren i sådan en situation - så det er rent teoretisk ment :)).

Rackskabe
Standarderne foreskriver at 1U er 4,4~ cm og 19″ bred, så producenterne har kun mulighed for at lade systemerne vokse i dybden. De voksende dybder på serverne forhøjer kravene til skabenes dybder, og således påvirker serverproducenternes ændringer både producenterne af rackskabe samt datacentrenes indretning.

Sidste år gik vi selv fra 90 cm dybe Knürr skabe til 100 cm dybe Rittal skabe, hvilket har gjort en mærkbar forskel - de 10 cm ekstra betyder virkelig en del, i sær da vi i alle skabe anvender vertikale APC PDU’er til strømadministration. Som nævnt i Data Center Knowledge’s artikel har APC dog lige præsenteret en ny serie af deres NetShelter skabe med en dybde på 120cm, der således stiller nye krav til datacentrenes indretning - i et datacenter der er indrettet efter f.eks. 90 cm dybe skabe, kan man jo af gode grunde sjældent begynde at presse 120 cm dybe skabe ind uden at det får konsekvenser.

Lad os få nogle standardmål for dybden også, måske 2-3 forskellige dybder, det ville lette arbejdet for de fleste :)

Relaterede indlæg

  • Ingen relaterede indlæg.
Følg svar til dette indlæg via mit RSS feed. Du kan efterlade et svar eller lave trackback fra din egen side.

Bloggen er lukket - kommentarsystem derfor deaktiveret